Sheasmør

Det er ikke alle som er klar over de gode egenskapene til uraffinert sheasmør så her er litt info om den:

Sheasmør er den hemmelige hudpleie-ingrediensen som har blitt trukket ut fra nøtten av det afrikanske Sheatreet (Vitellaria paradoxa) av afrikanske kvinner i århundrer. Sheanøtten produserer et elfenben- eller gulfarget fett som blir trukket ut av nøtten og deretter gjennomgår den en tradisjonell prosess med koking og elting for å produsere en luksuriøs kremet og veldig fuktighetsgivende uraffinert sheasmør. Kosmetikkindustrien har brukt Shea smør i mange av våre hud- og hår produkter i flere tiår, og det er også en erstatning som brukes i sjokolade og næringsmiddelindustrien i stedet for kakaosmør. Det som er verdt å merke seg er at Sheasmør som brukes i produkter fra de fleste ordinære kosmetiske merkevarer har vært igjennom en tung raffinering, fylt med kjemikalier og fratatt sine naturlige mineraler og egenskaper, og dermed har de liten nytte for brukeren.
Våre organiske og uraffinerte Sheasmør-kremer er rike på vitamin A, D, F og E, og har de mest unike anti-aging, helende og fuktighetsgivende egenskaper slik at huden din føles revitalisert og silkemyk hele dagen. 

Hva kan man bruke Sheasmør til? 

Sheasmør kan brukes på ansikt, kropp og til og med hår. Effektene av Sheasmør på huden er umiddelbart synlige fra første gangs bruk. 

Effektiv som en "anti-age" produkt
Uraffinert Sheasmør har vist seg å være svært effektiv og rask til å redusere synligheten av fine linjer og rynker ved flere vitenskapelige tester. Siden Sheasmør har fordelene ved å være et naturlig vegetabilsk fett, fremmer det cellefornyelse langt over ethvert sammenlignbart produkt.

Reduserer strekkmerker
Med regelmessig bruk av vår Sheasmør vil du legge merke til at strekkmerker begynner å lysne og etter hvert svekkes .

Rik på vitaminer 
Våre uraffinerte Sheasmør-kremer er en av de beste naturlige produkter du noensinne vil finne som det er rikt på vitamin E , F , D og A.

Flott for håret ditt  
De høye fuktighetsgivende egenskapene av Sheasmør gjør at den kan fungere godt som balsam for alle hårtyper, og det er spesielt bra for å reparere tørt, sprøtt og skadet hår .

Som en hudsalve 
I tillegg til kosmetiske produkter, er Sheasmør også mye brukt i den medisinske verden og den er effektiv og lindrende for problemhud som eksem eller utslett og andre hudirritasjoner. 
Effektiv mot UV -stråling
Sheasmør er brukt i mange solkremer siden det også har en unik naturlig beskyttelse mot UV -stråling, og det blir du solbrent er den virkelig god å ha, det kan undertegnede skrive under på.

Hudpleie ogå for menn
Sheasmør er glimrende etter f.eks. barbering. Det kan også nevnes at man som f.eks. håndverker ofte får litt tørre hender, da er denne kremen veldig god å ha. 
Flott for babyer og eldre
Sheasmør er perfekt for babyer og eldre som gjerne har litt mer sart og ømfiendtlig hud. 

Sånn rent oppsummert er dette en skikkelig allround-krem som vi nordboere bør bli bedre kjent med. Jeg bruker den selv og kunne ikke vært mer fornøyd siden jeg ofte har problemer med tørr hud og eksem. Har også fått mange gode tilbakemeldinger og gjenbestillinger. 

For tiden har vi ren uraffinert sheasmør-krem fra Globalmamas i Ghana og venter også inn enda en type fra en ny leverandør. Se under kremer


 

Leverandørpresentasjon Solsisters/Global Mamas

Om Global Mamas:

Fair Trade og kooperativ er viktig for oss i måten vi driver en virksomhet og dette påvirker også vårt lokalmiljø på en positiv måte.  

Solsisters som er vår leverandør, jobber med Global Mamas, en fair trade kooperativ for kvinner i Ghana, for å finne markeder i Skandinavia for salg av deres produkter. Global Mamas kooperativ omfatter et nettverk av 627 kvinner (og noen få menn). Her får de brukt sitt talent for søm, sheaproduksjon og tradisjonell afrikansk batikk, til å skape en kolleksjon av håndlagede, unike klær og tilbehør av høy kvalitet for hele familien.

I kooperativet jobber kvinnene sammen for å nå et større marked på verdensbasis, men de er fortsatt sin egen sjef. Alle medlemmer i Global Mamas tjener i gjennomsnitt 10 ganger mer enn Ghana's minimumsinntekt. 

Her kan du lese mer om Global Mamas:
http://www.solsisters.se/global_mamas/ 

Leverandørpresentasjon Bfair

Her kommer litt info om vår danske samarbeidspartner. Dette er med deres egne ord hvordan historien startet:

Det hele begynte med et par reiser til Ghana. Fascinerende land, farger, dufter og varm imøtekommenhet og livlighet overalt.

Ideen om å importere skjønne håndverksprodukter startet med batikken. Afrikanske farver og mønstre er skjønne, men de passer ikke alltid til skandinaviske kunders smak og stil. Vi ville utvikle det flotte kunsthåndverk til at passe til skandinavenes bleke hud og kjølige sollys.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
b’fair overtalte en dansk designer til å bi med til Ghana og vi møtte våres første produsenter ved to 14-dages workshops. Deres designs og fargesammensetninger ble snudd, diskutert og snudd igjen. Vi eksperimenterte i batikverkstederne og opnådde litt efter litt større felles forståelse. Vi jobbe også intenst med lokale syersker, som skulle lage produkter av de fine batikstoffer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Kvaliteten skal være i orden og hadde det morsomt underveis, mens vi fikk et godt innblikk i ghanesiske kvinners liv og historier - og de i våre. Det var ikke et kjedelig øyeblikk og en god porsjon humor hjalp også til. Her begynte den lange reise om å starte et samarbeide og finne måter at kommunisere på.

Litt senere kom kurvene til. En av våre venner i Bolga Tanga i Nordghana manglet en importør i Danmark. I det tørre Nordghana har mange enslige kvindner især i landsbyene bruk for supplerende inntekt for å kunne sørge for deres familie. De vever de nydelige kurvene i tradisjonelle nordghanesiske design i de perioder, de ikke har nok å gøre med markarbeide og den daglige kamp for å overleve.